ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Χιόνι, πάγος, παγετός: οι αυτοκινητιστές αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς τον χειμώνα…Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, εάν είναι σωστά ενημερωμένοι σχετικά με τους πραγματικούς παράγοντες κινδύνου στον δρόμο όταν ο καιρός είναι κρύος, και με καλό,κατάλληλο εξοπλισμό (με χειμερινή πιστοποίηση 3PMSF* ή M+S), οι οδηγοί έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται εξ ίσου ασφαλείς μέσα στο βαρύ χειμώνα και σε μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 3PMSF και M+S ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;

3 PMSF (3 βουνοκορφές με νιφάδα χιονιού):

Τα ελαστικά που φέρουν αυτή τη σήμανση είναι τα μόνα που εγγυώνταιπραγματικές χειμερινές επιδόσεις καθώς είναι ειδικώς σχεδιασμέναγια χρήση στο χιόνι και ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις τωναντικειμενικών δοκιμών*.

M+S (Λάσπη και Χιόνι):

Σήμανση που δείχνει ότι το ελαστικό είναι σύμφωνο με τουςΕυρωπαϊκούς κανονισμούς, ελαστικό «χιονιού» αλλά οι επιδόσεις τουσε χειμερινές συνθήκες δεν έχουν καταστεί αντικείμενο δοκιμών.

ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ είναι πιο αποτελεσματικά απότα ΚΑΛΟΚΑΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ στις χειμερινές συνθήκες.

(1) Μέση απόσταση φρεναρίσματος ενός χειμερινού ελαστικού σε σύγκριση με ένα καλοκαιρινό ελαστικό. Απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο έδαφος από τα 80στα 0 km/h. TÜV SÜD δοκιμές 2013, σε 205/55 R16 & 195/65 R15, που πραγματοποιήθηκε σε θερμοκρασία μεταξύ 4°C και 6°C.

(2)Μέση απόσταση φρεναρίσματος ενός χειμερινού ελαστικού σε σύγκριση με ένα καλοκαιρινό ελαστικό. Απόσταση φρεναρίσματος στο χιόνι από τα 50 στα 0 km/h.TÜV SÜD δοκιμές 2013, σε 205/55 R16 & 195/65 R15, που πραγματοποιήθηκαν σε θερμοκρασία μεταξύ -4°C και -6°C.

Πηγή: Michelin.gr